Interviu Trupa Personal (Exclusiv)

Pentru cei care vor sa preia interviul pe siteu / blogul lor, va rugam sa mentionati sursa - La Familia Blog - http://la-familia97.blogspot.com



Fabian – Salutare Personal. Sa intram direct in “paine”- spuneti-ne ce proiecte pregatiti pentru viitor ?


Personal – Salutari la toata lumea ! Se prepara solo Kido, solo Rabie si mai apoi albumul 4 Personal.

Fabian – In 2004, anul in care trupa Personal a aparut, ati avut si primul vostru concert - La Cluj, orasul vostru. Cum a fost prima oara pe scena ?


Personal – Da! Adevarat! Am aparut in Ianuarie 2004 iar la putin timp am avut si primul concert aici la Cluj. Hehehe.. A fost o experienta unica cu siguranta pentru noi dar e un sentiment destul de greu de descris in cateva randuri! Pe scurt... Un clubulet foarte mic, vandusem vreo 30 de bilete - putin profesionalism in tot ceea ce a insemnat eventul in sine dar in final s-a lasat cu distractie si atmosfera marfa!

Fabian – Pe cand preconizati publicarea solo`urilor si a albumului 4 Personal ?


Personal – Tot ce putem sa spunem e ca incercam sa terminam solo-urile pana in primavara lui 2010 si spre toamna sa dam drumu' la albumul 4 Personal. Deocamdata mai e multa munca si o sumedenie de factori care pot influenta mai mult sau mai putin aparitia lor.

Fabian – Fiecare trupa / artist isi doreste o colaborare “tare”. Voi cu cine ati vrea sa faceti un feat? (din Romania)


Personal – Nu stiu daca exista o voce anume in Romania cu care am vrea sa colaboram, sunt multi artisti aparte atat din noua generatie cat si printre veterani! Consideram ca ar iesi o colaborare "tare" cu oricine care s-a remarcat pe la noi atata timp cat vor exista puncte comune in raport cu caracterele noastre, cu felul nostru de a fi, de a trai, de a aborda probleme in sine.. Indiferent despre ce e vorba!

Fabian – Ati inregistrat albumul « Exemple » aici la noi, in « Scandalos Music ». Aveti piesa cu Sisu, mai e si DJ Wicked.. Care e relatia voastra cu La Familia ? Vom mai auzi piese Personal ft. Sisu sau Personal ft Wicked ?


Personal - Relatia intre noi si La Familia s-a creat de-a lungul timpului. Au fost cateva show-uri pe care am avut placerea sa le deschidem - in special cele de la Cluj - Odata cu show-urile relatia s-a dezoltat de la sine. Am invatat multe de la ei si consideram ca mai avem ce invata. Legat de piese, da, cred ca vor urma si altele!

Fabian – Cine se ocupa de mixaj / master la materialele voastre ?


Personal – Nu exista cineva anume care se ocupa de partea asta. Primele 2 albume sunt mixate si masterizate de Click (Camuflaj) iar Exemple de Neko. Am incercat mereu sa avem un sound cat mai bun speram sa reusim si pe viitor.


Fabian – Nu v-ati gandit sa faceti un clip « pentru sticla » ?


Personal – Ne-am gandit, evident! Cred ca fiecare artist isi doreste asta! Treaba se complica atunci cand "sticla" are un anumit standard pe care tu ca artist independent nu reusesti sa il atingi atat de simplu. Iar in plus, toata lumea stie ca daca nu impingi nimic prin locurile cheie nu prea ai sanse sa apari pe sticla lor.


Fabian – Multi artisti refuza sa mai colaboreze cu o casa de discuri, deoarece sunt defavorizati de aceasta. Voi ce parere aveti ?


Personal – Nu putem comenta concret aceasta problema, deoarce nu am colaborat niciodata cu o casa de discuri! Suntem de parere ca si artistii si casele de discuri au vina lor in aceasta ecuatie!

Fabian – Ce (sau cine) va inspira in muzica ?

Personal – Cred ca ne inspira tot ceea ce se intampla in jurul nostru - Cu bune si rele, vrute si nevrute!

Fabian – Ce parere aveti despre hip-hop`ul romanesc din ultimii 2 ani sa zicem ? A evoluat ?


Personal– Da ! Au evoluat multi artisti si producatori, iar odata cu acestia s-au dezvoltat si alte industrii, de exemplu echipe ca Ador Media sau Media Skill care se ocupa de filmarile videoclipurilor de pe la noi. Organizatii de genu BlackoutMagazine care sunt foarte utile in cazul Romaniei si al artistilor independenti. Per total cred ca ar fi mai corect sa zicem ca ne-am modernizat, actualizat cumva fata de ce se intampla afara. Dar ar fi bine ca toata lumea sa fie constienta ca suntem foarte mediocri ca industrie sau mai bine zis infrastructura ei!

Fabian – Cum pot afla fanii mai multe despre voi ? Un site / myspace..

Personal – http://www.myspace.com/trupapersonal & http://www.exemple08.ro


Fabian – Un mesaj pentru cei ce va asculta..

Personal – Va multumim tuturor care ne sunteti alaturi si apreciati muzica pe care o facem! Speram cel tarziu la primavara sa dam drumu la single-urile ce vor promova albumele solo! Pacea pentru fanii Personal - One luv' !


Respect.


Interviu in exclusivitate pentru: http://la-familia97.blogspot.com

Leave a Reply