Cum e sa fi Best Hip-Hop (Interviu Blackout)


Cine ar fi crezut ca Puya va ajunge atat de departe, nu s-au inselat, iar cei care n-au crezut s-au convins acum. Am aflat de la el adevarul despre presupusa colaborare cu The Game, despre premii, despre "Sus pe bar", despre concerte, reactii, pareri si bineinteles "Romanisme".



Puya a castigat premiul "Best Hip-Hop" la Romanian Music Awards cu piesa "Undeva in Balkani", sectiune in care au mai fost nominalizati Bitza, Parazitii si Scanteie, premiul fiind oferit de insusi Ja Rule.



Dupa ani buni de procese contra celor de la B.U.G. Mafia, Sisu si Puya si-au castigat intr-un final numele care i-au consacrat - LA FAMILIA.





Blackout: Salut Puya, spune-mi pentru inceput, ce faceai inainte sa incepem discutia ?
Puya: Nu mai stiu.

Blackout: Faci exact ce iti place, esti peste tot, azi in Bucuresti, maine in Iasi - e obositor. Cum faci fata?
Puya: Cum fac fata.. E simplu atunci cand iti place, nu simti oboseala.

Blackout: Din cate se pare, lumea a primit bine albumul "Romanisme", are si sarea si zaharul a ceea ce inseamna un album de succes. Din punctul tau de vedere, cum a fost primit, cum reactioneaza lumea in fata ta ?
Puya: Nu imi dau seama foarte bine.. Lumea cand descarca albume de pe oDC, numai stie care e din 2009 si care e din 2003. Probabil este la fel de bun cat de bun e ultimul single. Sper sa le placa ce am facut.

Blackout: Albumul a fost scos la MediaPro Music, tinand cont ca in momentul de fata casele de discuri refuza sa mai investeasca in artisti. Tu ai reusit sa convingi, cum ai inceput colaborarea cu ei ?
Puya: Colaborez cu casele de discuri inca din '97. Pentru mine nu e o problema, fiindca fac parte din artistii care inca vand CD-uri.

Blackout: Cine s-a ocupat de productia albumului ?
Puya: Sunt mai multi baieti. Aleko, DJ Grass, George Hora care a facut "Undeva in Balkani" si Double L.

Blackout: "Undeva in Balkani" a rupt tot, peste tot se aude piesa. Vei continua colaborarea cu George Hora ?
Puya: Mai intrebi.. ?

Blackout: Parvenitismul "fetitelor" si a "baietasilor" de Dorobanti l-ai scos in evidenta perfect in piesa "Undeva in Balkani". Ce crezi ca ar trebui sa faca lumea ca acestia sa dispara din peisajul media ?
Puya: Sa nu mai cumpere Ciao, Star, Click, Libertatea.. Si sa nu se mai uite la emisiuni gen "Stirile de Acasa"

Blackout: Ai castigat premiul "Best Hip-Hop", iar cel care ti-a strigat numele a fost Ja Rule. Cum l-ai simtit, ce sentiment ai avut in acel moment ?
Puya: Am fost emotionat, sincer.. Toti privim in directia America atunci cand facem ceva, asa ca pentru mine a fost un moment simbolic. Ma enerveaza artistii romani care minimizeaza valoarea celor care mai calca pe la noi.. Daca nici 50 Cent, Snoop sau Ja Rule nu merita respect, atunci cine ?

Blackout: Care va fi urmatoarea piesa la care vei face clip si pe care o vei promova de pe "Romanisme" ?
Puya: "Sus pe bar" o sa aiba un clip pentru Youtube.. Exclusiv pentru net.

Blackout: Se zvoneste ca vei avea o colaborare cu celebrul "The Game" pentru remixul piesei "Undeva in Balkani", e adevarat ?
Puya: Nu, nu am declarat asta niciodata. Fusese vorba la un moment dat, dar era doar un proiect, nu pot sa imi dau seama de unde stii tu..

Blackout: Ai de gand sa te lansezi si in afara tarii ?
Puya: O sa incerc si asta, de ce nu?

Blackout: Prietenia dintre tine si Sisu a fost afectata in vreun fel de succesul pe care il ai acum, solo ? Veti continua sa colaborati pe plan muzical ?
Puya: Nu ne-a afectat prietenia, din contra !

Blackout: Crezi ca peste 2-3 ani se va schimba fata industriei muzicale romanesti, sau crezi ca vom intalni aceleasi fete de acum si de atunci ?
Puya: Se schimba chiar si acum cand vorbim. Nu-mi dau seama unde se va ajunge, dar cred ca artistii o sa traiasca mai mult din drepturi de autor decat din vanzarea CD-urilor.

Blackout: Pentru o suma frumusica, ai accepta sa canti alaturi de Salam, de exemplu ? Loredana si Paula Seling au facut-o, tu ai putea ?
Puya: Nu mi-ar fi greu sa gasesc un numitor comun insa sunt constient ca sunt multe prejudecati romanesti.. Sunt multe de spus in sensul asta. Nu m-am gandit serios la asta niciodata desi am discutat de cateva ori cu Florin problema. Oricat de oripilati ar fi unii, sunt multi care asculta "La Familia", "Mafia", "Parazitii" si in acelasi timp Florin Salam.. Sa recunosti asta insa e cu totul alta treaba.

Blackout: Unde te pot gasi fanii in concert, pe viitor ?
Puya: Din iulie o sa incepem un turneu pe litoral. O sa vedeti datele pe www.la-familia.ro

Leave a Reply