Sisu: Jumatate din albumul meu si cel La Familia sunt gata


Sişu, membru La Familia, vorbeşte, în exclusivitate, despre viitorul său album şi multe altele.

Bro News: Hai să vorbim, în primul rând, despre Vacanţa în Mexic. Albumul a beneficiat de trei clipuri. Te gândeşti să mai promovezi vreuna din melodii?
Sişu: În momentul în care aproape jumătate din albumul meu e gata, îţi dai seama că nu. Mai mult decât atât, şi jumătate din albumul La Familia e gata. Deci, îţi dai seama că e un moment depăşit.

Bro News: Pentru Vacanţa în Mexic ai avut o distribuţie de excepţie…
Sişu: De unde ştii?

Bro News: Pentru că, oriunde mă duceam, vedeam Vacanţa în Mexic. Cum au decurs vânzările?
Sişu: Nu am văzut nici un act. I-am sunat pe cei de la Roton să-i întreb, măcar din curiozitate şi mi-au spus că nu sunt gata actele contabile, în luna a şasea a anului. N-am nici o îndoială că s-a vândut rezonabil, vizavi de tiraj şi în contextul actual.

Bro News: Ce melodie de pe Vacanţa în Mexic te-a reprezentat cel mai bine?
Sişu: Albumul acela e un tot. Tot albumul e o evoluţie a unui personaj pe care îl inventez la început. Melodiile sunt legate între ele, nu e un album cu trei single-uri. E un album, iar cele trei single-uri reprezintă trei stări ale personajului principal. Iar restul albumului e toată viaţa lui până în punctul acela.

Bro News: Ai avut subiecte pe care ai fi vrut să le atingi cu albumul, dar n-ai făcut-o?
Sişu: Nu. Eu, în ultimii ani, am scris ce simt eu şi ce îmi place mie. Nu există lucruri de la care să mă abţin, să nu le scriu. Fac exact ce vreau şi, categoric, în momentul ala, aia era tot ce vroiam să spun.

Bro News: Ce a însemnat pentru tine Vacanţa în Mexic, de la prima idee, până la lansare?
Sişu: El s-a numit Vacanţă în Mexic foarte târziu după ce l-am conceput. Am început să concep albumul în 2004 – atunci am început să mă gândesc la ce vreau să fac, chiar dacă între prima oară când m-am gândit la cum o să sune albumul şi când l-am făcut propriu-zis a trecut foarte mult timp şi, chiar au fost unul – două albume La Familia şi o compilaţie, dacă nu mă însel. Nu m-a afectat cu nimic, asta a fost o evoluţie paralelă. Albumul a fost o chestie personală, care s-a dezvoltat singură şi pe care, la un moment dat, am înregistrat-o. Şi a durat vreo doi ani să îl înregistrez.

Bro News: Ce urmează după Vacanţa în Mexic?
Sişu: Momentan, are un titlu provizoriu, nu ştiu dacă o să rămână acesta. Se numeşte "Privind din colţul meu de lume". Pentru album lucrez cu Motzu şi cu Danez de la Voice Cuts, la studio la Avangard Miuzic. Vreau să lucrez acolo. Eu, de vreo şase – şapte luni mergeam la mai multe studio-uri şi trăgeam câte o strofă, până am găsit un loc unde mă simt cel mai bine.

Bro News: Motzu produce instrumentalele?
Sişu: O parte din instrumentale sunt produse şi de el. El mă ajută să coordonez materialul, să îi dau o formă. El şi cu Danez se ocupă de înregistrări.

Bro News: Pe Vacanţa în Mexic ai avut foarte mulţi invitaţi. Cine va fi prezent pe albumul viitor?
Sişu: Deja am zece piese, pe care sunt Giovanni (Il-Egal), Dragonu (Specii), Angeles. Aş vrea să vorbesc cu Paula Seling, dar nu reuşesc să intru în legătură cu ea. Dar nu ştiu dacă o să accepte.

Bro News: Cum ai ajuns la colaborarea cu Dragonu?
Sişu: Suntem prieteni. Eu nu colaborez cu oameni cu care nu sunt prieten. Se mai întâmplă, dar în general cu MC-ii cu care scriu sunt prieten, avem aceleaşi preocupări.

Bro News: Albumul va conţine, după cum se zvoneşte, 20 de piese?
Sişu: Habar n-am.

Bro News: De partea tehnică, mixaj şi masteraj, se vor ocupa cei de la Avangard Miuzic?
Sişu: Nu. O să adaug chestii live în piese, deci trebuie un studio cu mai multă tehnică, cred. E ok studio-ul pentru voci, dar nu pot să facă un mix aşa cum îl văd eu.

Bro News: Te gândeşti să colaborezi cu Double L, aşa cum ai făcut-o pe albumul trecut?
Sişu: Da. Dacă suntem prieteni, e normal. Dar nu ştiu dacă aduce studio-ul în România sau nu, încă e nesigur. Dar cred că cea mai bună opţiune e Double L, sincer, pentru mine.

Bro News: Te-ai gândit deja la un prim single?
Sişu: Eu nu scriu single-uri. Eu scriu piese şi văd după ce îmi transmit piesele respective.

Bro News: Până acum a fost vreo piesă pe care să vrei să o lansezi prima?
Sişu: Sunt vreo trei care sunt ok. Nu ştiu. Desenez, momentan. Văd ce iese.

Bro News: Te-ai gândit la lansare deja?
Sişu: Nu. După ce o să îl fac şi o să am o idee cum vreau să arate coperta, după ce o să am ceva aranjat cu clipurile şi o să ştiu cum o să le filmez, abia apoi mă gândesc la lansare.

Bro News: Cum îţi vei distribui viitorul album?
Sişu: Momentan, nu m-am gândit la asta. Încă nu am ajuns la partea asta a problemei.

Bro News: Se zvoneşte că vrei să te desprinzi de La Familia. Cât din acest zvon este adevărat?
Sişu: Nu e vorba că vreau să mă desprind de La Familia. Eu vreau să mă desprind de treaba asta cu rap-ul.

Bro News: De ce?
Sişu: Pentru că nu îmi aduce satisfacţiile pe care le aşteptam. Nu cred că oamenii înţeleg ce fac, de fapt. Vrei să îţi spun sincer? Eu cânt nişte chestii pe care le ascultă nişte copii de 13 ani, fără să înţeleagă despre ce e vorba. Şi, de multe ori, la concerte nici nu vin. Toţi laudă, dar, în plan real, nu se materializează lucrul ăsta.

Bro News: Tu, în urmă cu trei ani, ai declarat că ai mari îndoieli în legătură cu muzica. Cum o vezi acum?
Sişu: Întotdeauna am avut. De fapt, eu nu sunt rapper. Eu scriu nişte chestii. Probabil, asta nu e cea mai bună livrare a ceea ce vreau eu să spun. Probabil. Dar o să termin ceea ce am început.

Bro News: Se adevereşte zvonul că acesta o să fie ultimul tău album?
Sişu: Probabil că o să fie.

Bro News: Tu consideri că Internetul îţi oferă publicitatea dorită?
Sişu: Nu. Eu nu cooperez cu nimeni. Eu nu fac nici un fel de promovare. Nu ştiu cine promovează, sincer să fiu. Nu ştiu cine se ocupă.

Bro News: Ai colabora cu GSP-ul?
Sişu: Eu nu pot să colaborez cu GSP-ul pentru că sunt recidivist şi am o condamnare. Au spus că nu îşi asociază imaginea cu recidivişti. Să distribui un album cu GSP-ul e o încălcare a regulilor morale şi etice.

Bro News: Ce se va întâmpla cu videoclipul Peşti mici?
Sişu: O să apară, nu ştiu. Încă nu ştiu nimic.

Bro News: Ce face Sişu în afară de muzică?
Sişu: Se duce la proces, nu ştiu ce să zic. Astea-s hobby-urile mele: procese, mers la circă, chestii din astea.

Bro News: În Bucureşti când mai avem ocazia să te vedem cântând?
Sişu: Nu ştiu. La mine nu sunt lucrurile aşa calculate. Nu am o echipă, nu lucrez cu nimeni. Eu decât scriu, fac piesele, am prieteni care fac chestiile astea, dar nu am pe cineva care să se ocupe de lucrurile astea. Şi nu pot să spun ce şi când. Oricum, vreau să fac un concert gratis. De fapt, cu plata la ieşire. O să le zic tuturor: intraţi gratis şi, dacă vă place concertul, plătiţi la ieşire.

Bro News: Ce ţi-ar plăcea să faci, în afară de muzică?
Sişu: Eu muzica o fac pentru că mie îmi place să scriu. Mesajele pe care le livrez, le pun sub formă de rime. Sincer, dacă ar fi aşa cum vreau eu situaţia, eu aş scrie. Mie asta îmi place să fac.

www.bronews.com

Leave a Reply